Få konkrete tips til konverteringsoptimering

Få tilsendt vores whitepaper om konverteringsoptimering
"10 årsager til at din virksomheds hjemmeside ikke skaber leads!"

Gratis konverteringstips - tryk her

Sådan undgår du at blive fanget af falsk markedsføring på nettet

I en tid, hvor online shopping og digitale tjenester fylder meget i vores hverdag, er det vigtigere end nogensinde at være opmærksom på falsk markedsføring. Mange svindlere udnytter sæsonens tilbud og kampagner til at lokke folk i fælder. Her får du vores bedste råd til, hvordan du navigerer sikkert i den digitale jungle.

 

1. Vær skeptisk over for tilbud, der virker for gode til at være sande

Hvis du støder på annoncer, der lover enorme rabatter eller gratis produkter, bør alarmklokkerne ringe. Selvom ægte tilbud findes, benytter mange svindlere sig af urealistiske priser for at lokke dig til at dele dine betalingsoplysninger.

Husk: Undersøg altid virksomheden, før du køber. Tjek anmeldelser på Trustpilot og kig efter troværdige certificeringer.

 

2. Kontroller websidens URL

Falske markedsføringskampagner fører ofte til hjemmesider, der ligner ægte brands. En hurtig kontrol af URL'en kan afsløre, om du er på rette sted.

Tip: Start med at kigge efter "https://" i starten af URL’en – det viser, at siden er sikker. Undgå sider med stavefejl i deres adresse, f.eks. "faceb00k.com" i stedet for "facebook.com."

Er du stadig i tvivl om linket er fra en troværdig afsender, så lad være med at gå videre. Søg hellere hjemmesiden frem via Google, hvis linket enten er fra en e-mail, SMS eller et opslag på sociale medier.

 

3. Tjek afsenderen i e-mails og annoncer

E-mails og annoncer er blandt de mest populære metoder, svindlere bruger til at sprede falsk markedsføring. Derfor kan det være en god idé at kende til de gængse tips, som kan hjælpe dig med at spotte mistænkelig adfærd.

Vær opmærksom på:

  • E-mails fra ukendte afsendere, eller nyhedsbreve som du ikke mener at have skrevet dig op til.
  • Dårlig grammatisk kvalitet. Pga. fx ChatGPT er det dog blevet lettere for svindlere at lave det perfekt.

Hvis noget virker mistænkeligt, så undlad at klikke på links eller åbne vedhæftede filer.

 

4. Brug kendte betalingsmetoder

Når du handler online, bør du altid vælge sikre betalingsmetoder som PayPal, Mobilepay eller kreditkort, der tilbyder ekstra sikkerhed mod svindel. Selv når du skal gennemføre betaling, bliver du oftest bedt om at verificere dit køb. Tjek her at afsenderen som skal verificeres stadig er den samme.

Advarsel: Overfør aldrig penge via bankoverførsel til en ukendt virksomhed.

 

5. Hold øje med anmeldelser og sociale medier

Tjek, om virksomheden har en tilstedeværelse på sociale medier, og om anmeldelser på Trustpilot eller Google virker autentiske.

Pas på: Overdreven ros eller mange enslydende anmeldelser kan indikere, at de er falske.

 

En sikker julehandel

I denne højtid, hvor mange jagter gode tilbud, er det vigtigt at tage sig tid til at undersøge, før man handler. Hos Vestjysk Marketing opfordrer vi til, at du tænker dig om en ekstra gang og deler disse råd med dine nærmeste.

Lad ikke svindlere ødelægge din digitale oplevelse – vær opmærksom, og handel sikkert!

 

sikkerdigital.dk kan du læse flere gode råd, og advarsler mod digitale trusler.

Vi anbefaler også at du downloader appen ”Mit digitale selvforsvar” som findes både til IOS og Android. Appen hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler. Appen drives i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden.