Datatilsynet sætter fokus på slettefrister

Udgivet: 26. januar 2024

I denne uge kunne vi alle læse en artikel hos Dansk Erhverv om endnu en politianmeldelse vedr. data og markedsføring.

Denne gang handlede det om manglende slettefrister hos Det Kongelige Teater og en potentiel bøde på 250.000 kr. Der skal være informeret om slettefrister eller være etableret faste procedurer for sletning. Frister må både sættes som tid eller kriterier.

Du bør altid have styr på sletning af person- og kundedata, men en vigtig pointe i artiklen er også, at "politianmeldelsen skete alene, fordi Det Kongelige Teater ikke havde fastsat slettefrister. Datatilsynet tog ikke stilling til, om eller hvornår oplysningerne skulle have været slettet."

Altså: Få styr på frister og procedurer. Og efterlev dem naturligvis derefter.

Læs hele artiklen

 

Har du styr på slettefrister for din e-mail marketing?

Vi anbefaler:

  1. Tilføj automatisk list cleanup i forbindelse med genaktivering i dit system til e-mail marketing. Hvis det ikke er muligt automatisk, så fastlæg en manuel procedure med faste kriterier og fast interval.

  2. Beskriv dine slettefrister og procedurer i din privatlivspolitik.

Og husk nu, at hjælpen selvfølgelig er nær. Her hos Vestjysk Marketing er vi altid klar til at hjælpe dig med opsætning af list cleanup – automatisk såvel som manuel. Kontakt Senior Digital Marketingkonsulent Christina Løvfall Hansen på ch@vestjyskmarketing.dk eller 69 14 86 52.

 

Hvad er list cleanup?

List cleanup er kort sagt rengøring af din e-mailliste, hvor du fjerner uengagerede eller forældede e-mails fra din e-mailmarketingdatabase. Rengøring af din e-mail-liste kan desuden forbedre dine åbne- og klikrater på kort sigt – og forbedre din overordnede e-mail-leverance på lang sigt.

 

Lær mere om list cleanup

Hos Vestjysk Marketing har vi allerede list cleanup på dagsordenen og i vores kursuskalender. Onsdag 12. juni 2024 kl. 9 kan du deltage i webinaret ” E-mail list cleanup - Hvordan og hvorfor?”. Klik herunder for at læse mere og tilmelde dig. Det er gratis for alle deltagere.

Tilmeld dig i dag