Spændende AI-case med Utopia Guideschool

Udgivet: 3. januar 2024

Et af de hotteste emner i øjeblikket er kunstig intelligens og AI chatbots. Flere og flere virksomheder er begyndt at implementere AI for at forbedre brugeroplevelsen på deres hjemmesider, fx i søgefunktioner og live chats.

Senest har vi, i forbindelse med udviklingen af en ny hjemmeside for Utopia Guideschool, udviklet en AI chatbot ved brug af ChatGPT 4. Den har til formål at besvare brugerens spørgsmål hurtigt og grundigt.

Prøv Vidensbasen

Men hvordan fungerer det, og hvor får chatbotten svarene fra?

En AI chatbot skal bruge et datasæt for at kunne give et ordentligt svar - og det datasæt er indholdet og teksterne på din virksomheds hjemmeside. Har du en fyldestgørende hjemmeside, kræver det derfor ikke yderligere af dig.

Utopia Guideschools hjemmeside har fx allerede landingssider med informationer om guideuddannelsen, hvilke moduler der er inkluderet, hvor lang tid uddannelsen tager, hvor man kan uddanne sig henne osv. AI chatbotten gør det muligt, at besvare alle de spørgsmål, som personer, der har interesse i en guideuddannelse, typisk spørger om, med det samme.

Hvad er fordelene ved at have en AI chatbot?

I takt med at teknologien udvikler sig, ændres brugeradfærden også. Nutidens forbrugere forventer hurtige og præcise svar på deres spørgsmål, helst uden ventetid. AI chatbots, som den implementeret på Utopia Guideschools hjemmeside, er et svar på denne adfærd.

AI chatbots tilbyder en række fordele, der ikke kun forbedrer brugeroplevelsen, men også effektiviserer virksomhedens drift.

  1. Øjeblikkelig respons som øger kundetilfredsheden: AI chatbots er tilgængelige 24/7 og giver øjeblikkelige svar på brugernes forespørgsler.
  2. Aflastning af kundeservice: Ved at håndtere de hyppigste og standardiserede forespørgsler, aflaster chatbotten kundeserviceteamet, så de kan fokusere på mere komplekse og unikke henvendelser. Utopias Chatbot henviser altid til kundeservice, hvis den ikke kan give et tilfredsstillende svar.
  3. Personaliseret vejledning: Utopia Guideschools AI chatbot hjælper brugerne med at finde den rette uddannelse baseret på deres individuelle behov og præferencer. Fx hjælper AI chatbotten med at finde den rette uddannelse med de rette specialmoduler alt efter hvilke behov man som kunde har.
  4. Effektiv informationssøgning: Brugerne behøver ikke at navigere gennem hele hjemmesiden for at finde svar. Chatbotten kan hurtigt lede dem til den relevante information, hvilket sparer tid og forbedrer brugeroplevelsen.
  5. Kontinuerlig Forbedring: AI chatbots lærer og forbedrer sig over tid baseret på brugerinteraktioner, hvilket betyder, at de bliver mere effektive og præcise i deres svar.
  6. ChatGPT forstår kontekster og giver fyldestgørende svar: ChatGPT forstår hvad du skriver - også mellem linjerne. Hvis man fx spørger Utopias chatbot, om man kan ringe til dem, så svarer den både med telefonnummer til kundeservice, samt hvornår telefonen er åben. Desuden foreslår den også at man sender en mail til kundeservice.

Hvordan kan jeg anvende AI i min virksomhed?

Anbefalinger til kunder med webshops

I webshops med et bredt udvalg af produkter kan det være uoverskueligt at navigere gennem alle mulighederne. En AI chatbot kan effektivt guide kunderne ved at stille målrettede og opfølgende spørgsmål, hvilket hjælper dem med at finde de mest relevante produkter baseret på deres specifikke behov. Dette skaber en mere personlig og tilfredsstillende shoppingoplevelse.

Dybdegående indsigt i din forretning

AI er fremragende til at analysere data. Når du giver AI adgang til dine eksisterende datakilder, som salgsdata og analyseværktøjer som Google Analytics 4, kan du udføre komplekse analyser, der tidligere tog dage, på bare få minutter. AI gør det også nemmere at stille specifikke spørgsmål til dine data, såsom 'Hvor mange vinterjakker sælger vi op til jul?' eller 'Hvor kommer den trafik fra, der genererer salg?'
 

Generer et tilbud ud fra kundens behov

Traditionelt kræver tilbudsgivning en manuel indsats, men AI-teknologi kan nu automatisere denne proces. AI kan analysere og forstå kundens behov og præferencer, og skabe et skræddersyet tilbud ud fra det. Den er også i stand til at stille opfølgende spørgsmål, hvilket sikrer, at alle kundens ønsker og behov bliver opfyldt. Når tilbuddet er genereret, kan det sendes til en sælger, som kan gennemgå det en sidste gang, før det sendes til kunden. På den måde skabes der en balance mellem personlig service og effektivitet.

 

Kontakt os og hør hvordan du kan bruge AI i din virksomhed